A hivatalosan nem létező vitamin az un. B-17, amely ugyan a természetes eredetű élelmiszerekben széleskörűen előfordul, de a nyugati típusú táplálkozásban jellemzően szinte alig, a nitrilozidok közé tartozó amygdalin.
A rózsafélék termésmagja – ha keserű! – különösen
a sárgabaracké, jelentős forrása, de egyes fűfélék (búzafű, árpafű, stb.) és
egyes (nem hibrid) gyümölcsök (citrusfélék nem) és babfélék (persze nem erős
főzéssel) szintén sokat tartalmaznak.
„Túl ártalmas”, „hatásossága több mint
kétséges”, „a kísérlet dokumentációja hiányos, ezért nem minősül
ellenőrzöttnek”, "sarlatánok”, „börtön”, stb kiabálják a szcientista publikációk
az értetlenek csukott füleibe. Mintha nem volnának tisztában azzal, hogy egy
méreg kis mennyiségben lehet hatásos, vagy szükséges. Paracelsus, aki ugye a
tananyag része, mondotta: „Minden dolog méreg, ha önmagában nem is az;
csupán a mennyiség teszi hogy egy anyag nem méreg.”
Az 1950-es évekbeli felfedezés
Az
amygdalin és félszintetikus/koncentrált formája a laetril (hasonlóan a B12
vitaminhoz) mérgező cián-vegyületet tartalmaz kötött formában. Éppen ez a
kötött, mérgező hidrogén-ciánid tartalom robbantotta ki a hagyományos valamint
az alternatív (természet-elvű) orvoslás talán legnagyobb csatáját, amely
állóháború formájában egyre kilátástalanabbul folyik még napjainkban is. Hősei eltiltott
orvos, börtönbüntetést elszenvedő kutató, avagy olyan geológus, aki a naptári
év fogalmát nem ismerő természeti népet ír le,- közkatonái sajnos mi vagyunk,
az egészségesek és a betegek. Tekintsük át a főbb csatamezőket.
A B-17
egy speciális cukorvegyület (glükozid), ami négy anyagból áll. Két rész cukor, a harmadik a
benzaldehid, a negyedik egy cianid. E két utóbbi egyenként is halálos sejtméreg
lenne, amennyiben nem valamihez kötve, hanem magában jutna az élő
szervezetbe.
Ezzel a
tulajdonságával a B-17 vitamin nincs egyedül. Gondoljunk csak a konyhasóra
(NaCl), amiben a Na és a Cl is nagyon erős méreg, de említhetnénk a mindenki
által ismert B-12 vitamint is, ami szintén egy ciánvegyület (cianokobalamin).
Ezek a tápanyagok nem bomlanak fel a szervezetben. Köztudott, hogy a
daganatos sejtek a cukrot a vérrendszerből gyorsan magukhoz vonzzák, így
felveszik a B17-et. Csakhogy ennek a vitamin molekulának a végén van egy
cián-csoport, ami felhasználás közben a béta-glükozidáz enzim hatására leszakad
és elpusztítja a daganat-sejtet.
Most
jön a két tábor közötti törésvonal: Az alternatívok szerint az egészséges sejtekben
nincs jelen béta-glükozidáz enzim, ami a ciánt leválasztja a cukormolekuláról,
van viszont bennük a ciánt semlegesítő rodonáz nevű enzim. Ezzel magyarázható,
hogy a B17 vitaminnak káros hatása nincs.
A
hagyományos orvoslás szerint: úgy az egészséges, mint a rákos sejtek hasonló
mennyiségű béta-glükozidáz enzimet tartalmaznak, szakirodalmi adatok szerint
nincs lényeges eltérés a rákos sejtek és az egészséges szövetek rodanáz-koncentrációja
között sem. Összegezve: az amygdalin és a laetril aktív, "rákellenes"
anyaggá alakítása és semlegesítése szempontjából az egészséges és rákos sejtek
működése nem tér el. http://kodpiszkalo.blog.hu/2012/08/25/barackmagkultusz
Sajnos
nem tudjuk eldönteni, hogy a fenti enzimek és a beteg, ill. egészséges szövetek
viszonyában melyik tábornak van igaza. Az egyéb körülmények tekintetében
azonban nem árt, ha van véleményünk. A betegnek ugyanis nemcsak formálisan kell
beleegyeznie a kezelésbe, hinnie is kell abban, ill. ha elegendő tudása van, joga
van megalapozott döntést hozni. Megítélésünk szerint a hagyományos orvoslás nem
állhat és nem is áll hamis kutatási eredmények talaján, máskülönben a világ
értelmezhetetlen számunkra. Az viszont gyakori fordulat az orvosi kutatások
történetében, hogy egy eredményt abszolutizáltak a hivatalos szervek és a
további kutatásokat meghiúsították.
A
felfedezés mai tudás szerinti jelentősége
Ernst
T. Krebs Jr. a laetril-formula 1950-es
felfedezője, majd Dr John Richardson 1970-től a B17-et olyan vitaminnak/természetes
tápláléknak tartották, amely megfelelő körülmények között segít a szervezetnek,
hogy megszabaduljon a ráktól. A megfelelő körülmények egy metabolikus, vagyis
táplálkozás-terápiát jelentenek, amely magában foglalja más vitaminok, enzimek
fogyasztását és olyan diéta alkalmazását, amelyből az állati fehérjék szinte teljesen
hiányoznak. Nyilván sokunk számára rögtön beugrik a Gerson-terápia, vagy Beáta
Bishop neve, nem véletlenül. Ne a szkeptikus blogokból, vagy a lejárató
irodalomból tájékozódjunk. A Világ Rák Nélkül alapítvány 2001. évi anyaga
korrekt leírását adja a terápiának.
A
szélhámossággal és csalással vádaskodók persze bizonyítékként állítják, hogy
Krebs először rákgyógyszerként, aztán rák-megelőző vitaminként, legvégül
kiegészítő kezelésként/fájdalom-csillapítóként hirdette módszerét. Valójában ez
egy tudati fejlődési lépcső-sor, csak egyetlen daganatos szerv tüneteit nem
lehet hatékonyan megszüntetni, az egész ember betegségét kell gyógyítani.
Hivatalos
kutatás-politika
Lehetséges,
hogy a hagyományos orvoslásnak a béta-glükozidáz enzim, és a rodanáz enzim
témakörében igaza van, de akkor miért támadják korábban nem tapasztalt mértékű
gonosz propaganda-hadjárattal a B-17 vitamint a számtalan gyógyulásról beszámoló
hiteles egyéni jelentést semmibe véve, azt lesöpörve? Láthatóan egy 1950-es
felfedezés ellen harcolnak, amelynek beható tesztelését és így
továbbfejlesztését azóta következetesen akadályozzák.
Mivel
egy élelmiszer-alkotórészről van szó. a multinacionális gyógyszer-gyártók nem
jelenthettek be szabadalmat a vitaminra, vagy nem szerezhettek kizárólag
forgalmazási jogot. Ezért indított a hagyományos orvoslás harcot a nem
gyógyszeres megközelítés ellen? G.Edward Griffin, A világ rák nélkül c. könyv
(1974) szerzője meg van arról győződve, hogy ennek nem tudományos, hanem politikai
okai vannak és azoknak a rejtett gazdasági és hatalmi törekvéseire vezethetők
vissza, akik a gyógyszeripart uralják. Griffin, aki azért
körültekintően/óvatosan reménynek nevezte a felfedezést így ír:
A
remény valóra válása „természetesen egyúttal azzal járna, hogy az a körülbelül
egymillió szakember, aki ma a rák kutatásából, a rák gyógyításának terápiáiból
és a mindehhez anyagi forrást biztosító területekből él, egyik napról a másikra
elvesztené a munkáját. Ezen a ponton válik a történet érdekessé, hiszen
ugyanazokról az emberekről van szó, akiknek kikértük a szakértő véleményét a
laetril étrendkiegészítő terápiával kapcsolatban.”
Vitamin,
vagy enzim?
Nézzünk
körül más nagy csaták helyszínein is. Miért nem vitamin?
Mármint
a mainstream szerint az amygdalin, a természetben előforduló
ciántartalmű glikozid nem vitamin. Állítják
ezt annak ellenére, hogy korszerű felfogás szerint nincs éles határ a vitaminok
és enzimek között, pl. a B-vitamin alapvetően koenzimként működik.
Az enzimek,
más néven fermentumok a szervezetben lejátszódó folyamatok reakciósebességét
növelő anyagok, biokatalizátorok. Mint minden katalizátor, az enzimek is csak
olyan folyamatok lejátszódását segítik elő, amelyek egyébként is végbemennének,
de a reakció lényegesen lassabban játszódna le. Ebből az következne, hogy az
amygdalin egy olyan enzim, amely a szervezet öngyógyítási folyamatát gyorsítja,
erősíti, ha az egyáltalán megindul.
Hivatalosan nem nélkülözhetetlen az élet
számára.
„A
vitaminok nem energiaforrások mint a szénhidrátok, zsírok és fehérjék, de
nélkülözhetetlenek a szervezet anyagcsere folyamataiban, a sejtek osztódásában,
a szövetek regenerációjában, a vérképzésben és egyéb életfontosságú
folyamatokban résztvevő enzimek számára.” http://vitamininfo.hupont.hu/#ixzz3Tox8Ew5c
Ez a vitamin-felfogás azonban szvsz egy korábbi
rák-keletkezési elmélettel áll szinkronban, amikor még azt tartották, hogy a
daganatos betegség genetikai alapú (örökletes), vagy környezeti (fizikai
környezet, kórokozók, táplálkozás, vagy életmód) faktorok, ill. ezek
kombinációjaként jön létre. Ma már azonban úgy vélik, a rák egy ezektől
független, legalább egyharmados súlyt képviselő tényező hatására is
keletkezhet: az egyes szövetekben lévő őssejtek osztódási sebessége, amelyek a
rákos sejt-mutáció valószínűségét nagyban meghatározzák szövettípusonként
véletlenszerűen és nagymértékben egymástól eltérnek.
Ha viszont örökletes és környezeti tényezőktől
függetlenül is keletkezhet rák, akkor az életnek mégiscsak feltétele, hogy
legyen a szervezetben egy olyan természetes citosztatikum, ami segíti a
szervezetet a véletlen túlzott negatív szerepének ellensúlyozásában. Az élet
ugyanis lényegében a környezethez az öröklött lehetőségek keretei közötti
lehető legtökéletesebb alkalmazkodás, aminek a véletlennel szemben nincs
hatásos eszköze
Mellesleg az, hogy a vitaminoknak van-e/lehet-e
általában rákellenes szerepe szintén érzékeny pontja a mainstreamnak, akik
szerint a C-vitamin ajánlott napi mennyisége 60 mg, nos az tényleg nem véd meg
semmitől a skorbuton kívül. Számomra inkább hiteles Szentgyörgyi a maga napi
8000 mg-jával, vagy Pauling a 10 000 mg fölöttijével…
Amygdalin/laetril ellenes kampány
Már
az ie. 5000-bıl származó
egyiptomi papiruszok említik a „mandulavíz” (aqua amygdalorum ) használatát bőrrák kezelésére, a
keserű mandula vizes
desztillációja során hidrocianic sav keletkezik.
Az
eszkimók, a hunzák, az abházoké és sok más természeti törzs körében nem ismert
a rákos megbetegedés. Ehhez Krebs elmélete szerint napi minimum 100 mg B-17
vitaminra van szükségük, amit kb. 7 barackmag fedez.
Ezeknél
a törzseknél soha egyetlen rákos megbetegedést sem regisztráltak. Különösen a
hunzák (burushák) civilizált világnak történő bemutatása volt nagy jelentőségű
a B-17 szempontjából. Robert Mc Carrison brit orvos 1922-ben beszámolt az
Amerikai Orvosszövetségnek arról, hogy a hunzák nem ismerik a rákot és ez
összefügg kiugró mennyiségű sárgabarack és magja fogyasztásával. Hasonló
beszámolót adott Reneé Taylor utazó, aki 1960-ban Allen E. Banik szemorvossal
járt ott.
Közben azonban
John Clark geológus 1956-ban (figyeljünk az évszámra: a laetril felfedezése
táján) kiadott egy leleplező szándékú 214 oldalas jelentést, erre épül a
jelenlegi angol hunza wiki-cikk is. Eszerint orvosi képesítés és megfelelő
gyógyszerek nélkül állítólag 5684 embert látott el. Benyomásai alapján a
hunzákat súlyos egészségi állapot, gyakori éhínségek és magas
csecsemőhalálozási arány jellemzi. Egy iskola 9 diákja neve mellé feljegyezte,
hogy azok hány közvetlen hozzátartozójukat veszítették el. Ez a szenzációs
bizonyíték, amit a neten idézgetnek a hunza/B-17-szkeptikusok. http://biblelife.o/Hunza%20-%20Lost%20Kingdom%20of%20the%20Himalayas.pdf
Egy
több helyen kommentelő szkeptikus – nem irónia! – pl. így ír: „magas életkor
abból eredhet, hogy amikor megszállták őket az angolok, 99%-uk nem tudott
olvasni sem, és az objektíven mérhető életkor fogalmát se nagyon ismerték,
nemhogy eltalálják, hogy ki hány éves. Így az angolok érdeklődésére mindenki
mondott egy akkora számot amit még ismert és nem szégyellt, merthogy a kor
náluk az élettapasztalatot jelölte, az angolok meg ámultak, milyen jó bőrben
van ez a sok, magát ~100 évesnek mondó ember. Akik túlnyomó többsége valójában
kb. 40 éves volt, és rengeteg szerettüket veszítették már el.
Csak ugye aki rövid ideig van velük nem veszi észre, mennyivel több a temetés, mint máshol.”
Csak ugye aki rövid ideig van velük nem veszi észre, mennyivel több a temetés, mint máshol.”
Azt
lehetne hinni, hogy a daganatos betegségek gyógyításában egy új eljárás ígérete
rengeteg vizsgálatot indít el a témában. Az USÁ-ban két „nagyobb” vizsgálatról
számolnak be a források. Az egyik szakemberek levélben történő megkérdezésén
alapult és 68 (!) értékelhető válaszra. A másik 1980-ban 178 (!) beteg
kezelésének értékelésére (ez alapján történt a laetril gyógyszerként történő megnevezésének,
ill. államok közötti szállításának megtiltása).
2011-ben
történt még egy meta-vizsgálat (200 korábbi vizsgálatra és 63 korábbi
kiértékelésre építve), de az értékelés változatlan maradt: nincs bizonyíték a
gyógyhatásra, „tekintettel a lehetséges cianid-mérgezésre a laetril veszélyes
lehet”, a kockázatot növeli az egyidejű c-vitamin bevitel (!), ill.
vegetáriánusoknál a B-12 vitamin hiány. http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/14651858.CD005476.pub3/abstract
Néhány
gyakorlati tanács
Dr.
Krebs szerint minimum 100 mg B-17 vitaminra van szükségünk, (amely kb. 7
barackmagnak felel meg) ez szinte biztosan garantálja a rákmentes életet.
Először
is, valamennyi B-17-et tartalmazó gyümölcsöt teljes egészében egye meg, a
magokkal együtt, de ne egyen többet a magból, mint amit a teljes gyümölcsből
enne. (Milyen régi elv ez azoknak, akik ismerik a „tápegész” fogalmát…)
A
B-17 megfelelő koncentrációját úgy szerezhetjük meg, ha természetes nyers
változatában, vagy pedig csirázott változatában esszük a magokat.
Ez
nem jelenti azt, hogy enyhe főzés tönkretenné a B-17 tartalmat. Egy olyan
mérsékelt főzés, amely pl. egy kínai étel elkészítéséhez elegendő, nem teszi
tönkre a B-17 tartalmat.
Ahogy
a különböző növényekből készített tannin (csersav) tartalmú kivonatok hatása
különbözik egymástól, ugyanúgy különbözhet a természetes B17 források hatása.
Az egyéni tapasztalás és fokozatosság (itt is) elengedhetetlen.
A
megelőzési célból történő fogyasztás biológiailag ésszerű felső határa 30-35
magbél/nap, ami egy 85 kg-os ember számára elegendő mennyiség kétszerese.
![]() |
Az állítólagosan az életkor fogalmával tisztában nem lévő, éhhalál szélén támolygó leromlott nép...:) |
Betway Casino India 2021 | Get up to ₹10000 Welcome Bonus
VálaszTörlésBetway 동두천 출장안마 Casino 익산 출장마사지 India 2021 » Play 안동 출장샵 with ₹10000 Welcome Bonus ✓ Quick & Easy Registration ✓ 제주 출장마사지 Claim 구미 출장마사지 Now!